Peniaze - bezplatné výbery veľa peňazí

Vyzerá to tak, že sme krásne vybabrali s bežným účtom. Máme ho zadarmo a nie je veľký problém sa k našim peniazom dostať.

Čo však v prípade, že sme majetnejší a príjem máme vyšší ako povolený mesačný limit na výber z karty? Tu nastáva takzvaná komplikácia "K". Keď máte "K", tak vám ešte stále zostáva viac možností, ako sa k vašim peniazom dostať:
  • á) založiť si v nejakej blízkej banke vkladnú knižku
  • bé) presúvať peniaze manželke, deťom, rodičom, bezdomovcom, mŕtvym dušiam na účet v internetovej banke a vyberať si eurá z ich karty
  • cé) presunúť bubáše do inej banky, krajiny, kde máte tiež bezplatnú kartu
  • dé) atď...
Pre zjednodušenie povedzme, že ste sirota, škaredý ako noc, teda bez priateľky a priateľov, alebo jednoducho nikomu nedôverujete a nikam necestujete. V tom prípade nastáva takzvaná komplikácia "KK". Čiže keď sa všetko doKá-Ká, ostáva iba možnosť á.

Pekne si otvorte účet v srdci a bydlisku vašom blízkej banke, ktorá spĺňa nasledovný predpoklad:
  • vedie vkladné knižky, z ktorých sa dá bez poplatkov vyberať a na ktoré je možné vkladať peniaze prevodom z iného bankového účtu
A tu zrazu získavame prevahu nad bankami. Vybabrali sme nad nimi priam majstrovsky (napr. ako na MS v hokeji ročník 2002)! Máme bezplatný účet a máme aj bezplatné výbery v hotovosti. Ako to vlastne funguje (v preklade: Doteraz som mal útlm - čo sa deje?)?

Z internetovej banky si prevedieme na našu vkladnú knižku potrebné peniaze. Ak je ich až príliš veľa, banke, kde máme knižku vopred nahlásime veľký výber, prípadne v čase výberu obehneme viac pobočiek tej banky. A peniažky si pekne vyberieme a hneď ich rozumne rozflákame. Podotýkam, že rozumne, lebo už nie sme opičky a vieme sa ovládať! :)

V prípade, že naozaj ste stále opička, vám srdečne blahoželám, lebo tento super exta tajný postup ste, milá opička, pochopila, čo sa nedá povedať už o takom leguánovi. Ten, kým sa rozhýbe... :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára