Peniaze - bežný účet

Hurá! Dostal som výplatu, sociálnu dávku, nakradol som! (Pre jednoduchosť odteraz tomu budem hovoriť už len "peniaze")

Takže:
Hurá, dostal som peniaze!!!

Kam s nimi? Možno už niekam prišli, na bežný (osobný) účet. To je fajn, sú v banke a mám pokoj. Alebo žeby nie? Jasné, že NIE!

Peniaze na bežnom účte nie sú skoro vôbec úročené. Taký úrok napr. 0,15% je výsmech a hlavne nezarobí na poplatky za vedenie účtu, účtovné položky a podobné zderstvá.

Banky sú v tomto momente naši nepriatelia, treba ich okabátiť a zvrátiť stav v náš prospech. A to dokonale!

Na príjem výplaty si okamžite zriadte účet v "internetovej" banke, kde je skoro všetko bez poplatkov. Kde presne?
  • mBank
    Veľa vecí je zadarmo - vedenie účtu, položky/obraty, platobná karta. Za prvé dva výbery z bankomatu v jednom mesiaci sa nič neplatí!

  • Fio
    Taktiež dobrá voľba. Zadarmo vedenie účtu, položky, snáď aj karta. Ak netušíte, že také niečo existuje, tak už viete - je to sporiteľné družstvo, čiže nie priamo banka, ale ponúka veľmi zaujímavé bankové služby.
Na tomto účte si nechaje toľko eúr, koľko asi miniete za bežné veci za mesiac. Jedlo, pitie, zábava, nové ponožky, benzín, alimenty. K účtu máte totiž kartu a z tej plaťte nákupy, alebo si vyberajte hotovosť, najlepšie max. raz-dvakrát mesačne. Nie viackrát, za to sa už môže platiť! A to predsa nechceme. Banky sú stále naši nepriatelia!

Hurá! Máme peniaze relatívne v bezpečí a hlavne nás to absolútne nič nestálo. Poplatky = 0,00 EUR. Úžasné, konečne kapikomunizmus (výraz pre kapitalizmus s ľudskou tvárou :-).

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára